lördag 27 mars 2010

Pâte Sucre

En pajdeg som passar för sötare pajer. Receptet är hämtat från matbibeln Larousse Gastronomique.

PÂTE SUCRE

250 g vetemjöl
100 g rumsvarmt osaltat smör
100 g florsocker
1 krm salt
1 ägg

Gör så här:
1. Arbeta ihop smör och florsocker till en homogen deg med en stor träsked.

2. Tillsätt ägget och blanda till en homogen deg.

3. Tillsätt vetemjöl och salt.

4. Blanda till en kompakt boll.

5. Kavla ut mellan två bakplåtspapper.

6. Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen).

7. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn).

8. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar