söndag 14 mars 2010
Minicupcakes
Det var mycket bak idag. Dels har jag gjort två sorters minicupcakes och dels en tårta att ta med till jobbet, som försenat firande av min födelsedag. Men det receptet lägger jag upp imorgon, om det blev bra, men det tror jag.
MINIBROWNIECUPCAKES MED FLUFFIG VANILJFROSTING (15 ST)
Browniemuffin
60g mörk choklad (56 %)
50g smör
4 msk strösocker
1/2 dl manitoba cream
1 nypa vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
40 g grovt hackad mörk choklad (56 %)
Vaniljfrosting
2 msk rumsvarmt smör
50 g philadelphiaost
2 1/2 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Browniemuffin:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad i en kastrull.
2. Häll socker, manitoba cream, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg och vispa ihop.
3. Häll över choklad- och smörblandningen och rör ihop.
4. Blanda ner den hackade chokladen.
5. Ställ ut dubbla minimuffinsformar på en bakplåt och fyll formarna till drygt hälften.
6. Grädda cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara.
7. Låt svalna på galler.
Vaniljfrosting:
8. Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt.
9. Häll i vaniljsockret och florsockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.
10. Spritsa på frostingen på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera.
MINIJORDGUBBSCUPCAKES (12 ST)
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 msk manitoba cream
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl mjölk
1 nypa vaniljsocker
1 1/2 dl skivade färska eller frysta jordgubbar
1-2 msk nypressad citron
1 tsk rivet citronskal
Jordgubbsfrosting
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk mixade jordgubbar
Gör så här:
Jordgubbsmuffins:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och ställ åt sidan.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Häll mjölken, citronsaften och skalet i smöret och blanda sedan ner det i mjölblandningen.
4. Rör tills allt blandat sig med slickepott. Tillsätt de skivade jordgubbarna och blanda försiktigt ner dem.
5. Ställ ut dubbla minmuffinsformar på en bakplåt och klicka i smet till 2/3 av formen
6. Grädda i 20-25 minuter.
7. Låt svalna på galler.
Jordgubbsfrosting:
8. Vispa grädden, blanda försiktigt ner florsocker och mixade jordgubbar tills det blandat sig.
9. Spritsa på helt avsvalnande cupcakes. Dekorera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar