söndag 21 mars 2010
Brownies med tre sorters choklad
Dessa brownies har en djup härlig chokladsmak från tre sorters choklad. Receptet är på en lite sats som ger 8 bitar. Vill man göra en efterrätt av detta kan man lägga till en kula vaniljglass.
BROWNIES (8 ST)
100 g smör
100 g mörk choklad
90 g ägg
1 1/2 dl strösocker
60 g vetemjöl
1/2 dl kakaopulver
1 dl grovhackad vit choklad
1 dl grovhackad mjölkchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en ugnssäker form med storleken 10x20 cm.
2. Smält smör och mörk choklad i en tjockbottnad kastrull på låg värme.
3. Rör om tills allt smält. Låt svalna av.
4. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen.
5. Sikta mjöl och kakaopulver över smeten. Rör om försiktigt.
6. Blanda ner den vita chokladen och mjölkchokladen.
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda mitt i ugnen 30-45 minuter.
9. Låt kakan kallna och skär den i fyrkanter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar