söndag 21 mars 2010

Brownies med tre sorters choklad


Dessa brownies har en djup härlig chokladsmak från tre sorters choklad. Receptet är på en lite sats som ger 8 bitar. Vill man göra en efterrätt av detta kan man lägga till en kula vaniljglass.

BROWNIES (8 ST)
100 g smör
100 g mörk choklad
90 g ägg
1 1/2 dl strösocker
60 g vetemjöl
1/2 dl kakaopulver
1 dl grovhackad vit choklad
1 dl grovhackad mjölkchoklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en ugnssäker form med storleken 10x20 cm.

2. Smält smör och mörk choklad i en tjockbottnad kastrull på låg värme.

3. Rör om tills allt smält. Låt svalna av.

4. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen.

5. Sikta mjöl och kakaopulver över smeten. Rör om försiktigt.

6. Blanda ner den vita chokladen och mjölkchokladen.

7. Häll smeten i formen.

8. Grädda mitt i ugnen 30-45 minuter.

9. Låt kakan kallna och skär den i fyrkanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar