söndag 16 maj 2010

Smörkolakyssar



Läckra kakor som är goda till eftermiddagskaffet.

SMÖRKOLAKYSSAR (15 ST)
100 g mjukt smör
100 g ljust muscovadosocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
1 liten kyld Mars
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 liten kyld Mars
100 g mörk choklad
2 matskedar mjölk

Gör så här:
1. Värm ugnen till 160 grader. Smöra två plåtar med bakplåtspapper.

2. Lägg smör och socker i en matberedare och arbeta i ca 1 minut tills blandningen är lätt och fluffigt.

3. Tillsätt sirap, vanilj och mjölk och blanda väl.

4. Hacka en kyld Mars och lägga i mixern tillsammans med mjölet och bakpulvret. Pulsa tills den bildar en fast deg.

5. Forma blandningen till 30 valnöts-stora bollar och placera på plåten

6. Grädda i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna på plåten i 5 minuter, ta sedan bort och låt svalna på ett bakgaller.

7. Fyllning: Hacka Mars och choklad, och lägg i en liten kastrull med mjölken. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen är slät och glansig.

8. Ta bort från värmen och kyl tills det är bredbar. Fördela fyllningen på hälften av cookiesarna och tryck ihop med resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar