torsdag 25 februari 2010

Rosa dammsugare


Klassisk kaka som uppskattas av de flesta.

20 DAMMSUGARE
220 g sockerkaka
2 msk punsch eller punscharom
50 g rumsvarmt smör
50 g mandelmassa
50 g mörk choklad
500 g rosa marsipan
150 g mörk choklad

Gör så här:
1. Smula sönder sockerkakan och fukta den med punsch.

2. Rör i smör och riven mandelmassa.

3. Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner i smeten. Låt eventuellt smeten stelna en stund i kylskåp om den känns lös.

4. Rulla ut smeten till 1 1/2 cm tjocka stänger.

5. Kavla ut marsipanen till avlånga plattor och lägg en sträng fyllning på marsipanen. Rulla in fyllningen och skär i 5 cm långa bitar.

6. Smält chokladen och doppa ändarna i den.

Recepet är hämtat från Hemmets Journal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar