lördag 6 februari 2010

Cupcakes med dumlefluff


Läckra cupcakes med dumleganache. Receptet ger ca 8 stora muffins eller 12 små.

MUFFINS
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl manitoba cream
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 20 dumlekolor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör och mjölk.

4. Blanda manitoba cream, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Fyll muffinsformarna till ca 2/3. Tryck ner 3-4 dumlekolor i varje muffin.

5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Kontrollera med provsticka.

6. Låt svalna på galler.

DUMLEGANACHE
2 dl vispgrädde
15 dumlekolor

Gör så här:
1. Värm grädden tills den börjar ånga.

2. Häll grädden över dumlekolorna och rör runt tills de har smält.

3. Ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten.

4. Vispa upp ganachen och spritsa den ovan på muffinsen. Garnera gärna med en dumlekola i toppen på varje cupcake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar