lördag 6 februari 2010
Cupcakes med dumlefluff
Läckra cupcakes med dumleganache. Receptet ger ca 8 stora muffins eller 12 små.
MUFFINS
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl manitoba cream
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 20 dumlekolor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör och mjölk.
4. Blanda manitoba cream, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Fyll muffinsformarna till ca 2/3. Tryck ner 3-4 dumlekolor i varje muffin.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Kontrollera med provsticka.
6. Låt svalna på galler.
DUMLEGANACHE
2 dl vispgrädde
15 dumlekolor
Gör så här:
1. Värm grädden tills den börjar ånga.
2. Häll grädden över dumlekolorna och rör runt tills de har smält.
3. Ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten.
4. Vispa upp ganachen och spritsa den ovan på muffinsen. Garnera gärna med en dumlekola i toppen på varje cupcake.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar