söndag 31 januari 2010

Kardemummakaka


En av mina favoritsmaker just nu är kardemumma. För att få det behovet mättat för stunden gjorde jag och min äldsta dotter en kaka med kardemumma och överraskade resten av familjen med. Alla gillade den.

6 dl manitoba cream
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 msk kardemummakärnor
100 g smör
2 ½ dl mjölk
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
1.Värm ugnen till 200 grader.

2. Smörj och bröa en rund form med hål i mitten.

3. Stöt kardemumman i en mortel.

4. Blanda samman manitoba cream, bakpulver, strösocker och kardemumma.

5. Finföredla smöret i mjölblandningen med fingertopparna.

6. Rör ner mjölk och ägg.

7. Häll smeten i formen.

8. Strö på pärlsocker och grädda 35-40 minuter.

9. Låt kakan svalna innan den skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar