tisdag 19 januari 2010

Hemgjort vaniljsocker

Eftersom de just nu är årets fattigaste vecka för svenska folket, enligt den pålitliga källan kvällstidningarna, så tänker jag bidra med ett spartips; hemgjort vaniljsocker. Att det dessutom blir ett bättre vaniljsocker gör ju inget.

VANILJSOCKER
1 vaniljstång
1 urskrapad vaniljstång
250 g strösocker

Gör så här:
1. Lägg vaniljstängerna i en matberedare och kör med kniven på högsta hastighet i någon minut.

2. Tillsätt sockret och kör på högsta hastighet i två minuter.

3. Sila sockret genom en finmaskig sil.

4. Häll tillbaka de vaniljbitar som samlas i silen tillsammans med hälften av sockret.

5. Kör återigen någon minut på högsta hastighet och sila igen.

6. Upprepa gärna förfarandet ännu en gång.

7. Förvara vaniljsockret i en lufttät glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar