fredag 6 augusti 2010

Blåbärspannacotta


Jag är verkligen inne på blåbär just nu. Kanske inte så konstigt när vi har hela skogen full vid vårt sommarställe. Denna blåbärspannacotta är från början Klara Dessers och jag har bara ändrat sockermängden lite.


BLÅBÄRSPANNACOTTA (4 PORT)

1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk socker
1 vaniljstång
blåbär till dekoration

Gör så här:
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.

2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med vispgrädde och socker.

3. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.

4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna bären lite extra med en slev.

5. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.

6. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.

2 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Älskar blåbär =)

    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  2. Låter som en lyckad kombination med blåbär och pannacotta. Mums!

    SvaraRadera