fredag 23 juli 2010


Vi lyckades plocka en massa blåbär och jag bestämde mig för att göra ett recept jag varit nyfiken på ett tag, Leilas New York Blueberry Cheescake. Det blev väldigt mumsigt.


NEW YORK CHEESECAKE MED BLÅBÄR (8 PORT)
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl kesella
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl färska blåbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 190 grader (175 grader varmluft). Smält smöret.

2. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret.Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten.

3. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda strösocker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt kesella och philadelphiaost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 220 grader (200 grader varmluft). Vispa i äggen så det blandas väl. Häll i vispgrädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad eller micro och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kylen över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och det blir dessutom lättare att skiva upp i snygga bitar.

3 kommentarer:

  1. Den har jag också bakat. Väldigt god och väldigt mättande.

    SvaraRadera
  2. om betyget blev godkänt kanske man skulle ta och testa den, har kollat in den länge i boken.

    SvaraRadera