söndag 22 augusti 2010

Annorlunda mazariner


Vår gröna rabarber i vår radhusträdgård hade växt som bara den när vi var på semester. Funderade lite på vad vi skulle göra med den. Hittade ett recept på Hemmets Journals webbplats på rabarbermazariner. Recept var inte riktigt korrläst (alldeles för lite mjöl) men det var lätt att åtgärda. Gjorde hälften med rabarber och andra hälften med hallon.

HALLON- OCH RABARBERMAZARINER (10 ST)
100 g smör
2 msk strösocker
30 g ägg
140 g vetemjöl
Fyllning
50 g rabarber
75 g hallon
100 g mandelmassa
40 g smör
90 g ägg
2 msk vetemjöl
3 krm bakpulver
1 msk råsocker

1. Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i en timme.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till.

4. Fyllning: Skala rabarbern, dela om den är tjock och skiva den tunt.

5. Riv mandelmassan och rör ihop den med rumstempererat smör.

6. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

7. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formarna och fördela rabarbern ovanpå. Strö eventuellt på lite råsocker.

8. Grädda i 20 minuter lite under mitten i ugnen.

1 kommentar:

  1. Låter väldigt gott. Jag har gjort en likanande fast i stor pajform, men det är ju smidigt att ha små portionsbitar.

    SvaraRadera