lördag 10 april 2010

Rån i Sollentuna!

Men det är inte så allvarligt som det låter. För några veckor sedan fick vi "ärva" ett gammalt rånjärn. Idag invigdes det med det rånrecept som verkade godast på hela internet.

RÅN (30 ST)
175 g smält smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
3 dl strösocker
360 g vetemjöl

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna,

2. Sikta ner mjölet i en bunke. Blanda mjölet med smält smör, vispgrädde, vatten och strösocker.

3. Låt stå i kylskåp minst en timme.

4. Smält lite smör att pensla rånjärnet med.

5. Värm själva järnet på en medelvarm platta.

6. Pensla det varma järnet.

7. Grädda knappt en matsked smet åt gången. Det tar 1- 1 1/2 minut för rånet att få fin färg.

8. Rulla ihop det nygräddade rånet runt en rånpinne eller med hjälp av 2 gafflar.

9. Lägg att svalna på bakgaller.

10. Vi serverade med glass och grädde. Rån och citronkräm anses vara en klassiker.

Originalreceptet med bra tips hittar man här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar